Ledende innen franchisekunnskap siden 1987 - Ring 9201 2000
BI Nydalen016 Ole Walter Jacobsen

Franchisekompetanse!

Etter å ha arbeidet med franchise i Norge siden 1972 er det i 2014 en glede å kunne melde at Handelshøyskolen BI fra høsten 2014 planlegger å gjennomføre et høyskolekurs i Franchise i  Bachelorstudiet.  Studiet gir 7.5 vekttall.  Den svenske franchisemisjonæren Herbert Giesen som i 1972 gjennomførte Norges første franchiseseminar over tre dager, var tydelig i sitt budskap:

BI Nydalen

BI Nydalen

” Spre kunnskap om franchising og beskytt metoden mot misbruk”

Det har vært en spennende reise med etablering av Norges Franchise Forening i 1973, etablering av eget konsulentfirma i 1987, Effectum Franchise Consulting og å få franchise inn som ”offisielt” fag i undervisning i 2014. Tusen takk til Institutt for Markedsføring på BI ved professor og Instituttleder Ragnhild Silkoset og førstelektor Jan Ivar Fredriksen. Tusen takk til Ole Robert og Magnus Reitan og andre som har motivert oss!

Arbeidet er ikke fullført før første semester er gjennomført. Effectum vil gjennom sine kanaler i samarbeid med BI og våre kunder og kontakter etter beste evne stå på for at dette blir en realitet.

Det er også hyggelig å lese at mine svenske kollegaer synes Norge er et interessant marked. De har fått med seg NHO i en FranchiseEvent i vår.  Som deltaker og ansvarlig for Franchisekonferansen helt frem til 2008 er dette et velkommen tiltak. Bare synd at for mye innholdet bærer preg av salg av aktørenes tjenester!

 

 

 

 

Leave a Reply

Hvorfor spør vi?