Ledende innen franchisekunnskap siden 1987 - Ring 9201 2000
Velkommen

NFFs Franchisekonferanse for 35. gang!

Velkommen tilbake!

Velkommen tilbake!

Denne uke inntreffer en  gledens dag for norsk franchise. NFFs 35. Franchisekonferanse gjennomføres torsdag15.oktober! Etter noen års opphold er NFF og Franchisekonferansen igjen samlingspunktet for norsk franchise!

I Norge gjennomførte Markedsføring Foreningen  i Oslo det første Franchise seminaret i 1972. Budskapet fra seminarleder var, gjennom etablering av en forening, å spre kunnskap og beskytte franchisemetoden. I 1973 ble Norges Franchise Forening formelt stiftet og gjennomførte den første Franchisekonferansen.  Konferansen var en årlig begivenhet og samlet på det meste over 200 deltakere. NFFs Franchisekonferanse møtte finanskrisen i 2008 med en kjempesmell! Sammen med Handelshøyskolen Bi skulle vi gjennomføre den største Franchisekonferansen ever. Det gikk med Franchise som med mange høsten 2008.  Den ble avlyst.

Norsk franchise har hatt en eventyrlig utvikling. NFF regner med at det er vel 300 franchisesystemer i Norge.  To gode norske eksempler på bruk av franchisemetoden er Rema 1000 ved Odd Reitan og Ole Robert Reitan og Jobzone med Tom Rune Graarud og Øyvind Henriksen.

Behovet for NFF og Franchisekonferansen ble tydelig i løpet av 2014 og 2015. Flere konferanser presenterte franchisemetoden på en slik måte at nesten alle, som samarbeidet med selvstendige parter, kunne si at de var et franchisesystem. Derfor er Norsk Franchise Forum og Franchisekonferansen tilbake som møteplassen for franchise i Norge. NFF skal spre kunnskap om franchise og beskytte metoden.

Comeback er ikke enkelt, men med et aktivt styre bestående av Jon Steinar Johnsen, tidl. Specsavers, Espen Hem Jakobsen, Jobzone, Jørn Westlund, Wittusen Jensen og Gunnar Larssen, Oslo Handelsstands Forening og alle påmeldte blir Franchisekonferansen 2015 gjennomført torsdag 15.oktober. Takk til dere alle!

 

Leave a Reply

Hvorfor spør vi?