Ledende innen franchisekunnskap siden 1987 - Ring 9201 2000
Fri Og Frank

Fri og frank!

Ordet franchise betyr opprinnelig frihet og kommer fra det franske begrepet franko, tilsammen blir det FRI OG FRANK!

For meg som har åndet og levet med franchisebegrepet så lenge er det enkelt å falle i filosofiske betraktninger omkring et så fint uttrykk. Skal vi våge å benytte ”fri og frank” om dagens bruk av franchisemetoden?

Mitt umiddelbare svar er et rungende JA! De fleste av vel 300 franchisegivere og mer enn 25.000 franchisetakere i Norge vil beskrive seg selv som FRI OG FRANK! Franchisemetoden har gitt franchisegivere muligheter til å vokse med sine konsepter og franchisetakere muligheten til å starte egen virksomhet. Etter at franchisemetoden i mer enn 30 år har vokst frem i Norge har stadig flere blitt flinkere og flinkere til å bygge franchisesystemer som skaper fornøyde kunder, franchisetakere som trives med å drive sin egen virksomhet og franchisegivere som oppnår sine mål om bli landsdekkende og ledende på sitt område. Dette er grunnen til at franchisemetoden er blitt den mest benyttede metoden i samarbeid mellom mennesker som driver sin egen virksomhet, de ønsker å nå sine mål. Pengene er ikke alene motivet.

Jeg velger å se bort fra de få som ønsker å misbruke franchise-metoden ved å utnytte sine samarbeidspartnere ved å skyve risikoen ved et lite utviklet konsept og ved holdninger om å vinne alene, på bekostning av andre. Denne typen skal vi møte med kunnskap og holdninger om hva franchise er og hvordan et samarbeid i evighetens perspektiv kan bygges og utvikles.