Kunnskap om franchise

Kunnskap om franchisePå en konferanse under overskriften Franchise i mars ble  franchise presentert i en sammensetning av eksempler som vanner ut den genuine franchisemetoden. Dette er synd. Franchisemetoden har sine tydelige suksessfaktorer, både kommersielle og juridiske.
Det er defor ennå viktigere enn noensinne at franchisekunnskapen økes. Et viktig element i denne sammenhengen er Handelshøyskolen BI studiekurs i Franchise ELE 3759 er et studiekurs som gir 7,5 studiekurs. Det er en del av Bachelor studiet. Studiet er også åpent for andre. Se detaljene her. Som leder eller ansatt i en virksomhet som har behov for distribusjon av virksomheten må man i dag forstå franchise tilstrekkelig for å kunne vurdere om metoden er anvendelig for sin virksomhet.

Effectum ble etablert på grunnlag av genuin interesse og etterhvert forståelse for franchisemetoden. Budskapet fra det første franchise seminaret i 1972 var

spre kunnskap om franchise og beskytt metoden mot misbruk
Det er berfor igjen nødvendig å blåse liv i NFF, foreningen ble etablert på grunnlag av seminaret i 1972 og som var i virksomhet helt frem til 1999. De av oss som hegner om franchisemetoden har igjen gått sammen og viderefører NFF i form av Norsk Franchise Forum. Vi har de samme målsettinger og intensjoner som tidligere, men ønsker å gjøre det både enklere og rimeligere å bli medlem. Se NFF egne websider www.norskfranchiseforum.no.
Vi håper alle som tror på franchisemetoden og ønsker at denne metoden for samarbeid mellom selvstendige parter skal gi det resultatet det den fortjener;

Vinn for kunden
Vinn for Franchisetaker
Vinn for Franchisegiver